Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Někdy řekne obrázek víc jak 1000 slov. 


screenshot-20200905-211658-com-wizzair-wizzairapp.jpg

0 Citovat

Tak wizz potichoučku zdražuje co může- v týdnu dost vosolili cenu za mimina,  uvedli možnost výběru sedaček vedle sebe ,,se slevou" ale co mě štve  - v ceníku sice stále uvádějí cenu za flex 12 E, ale počítají min 400 Kč (tedy min 15 E, zjištěno při rezervaci z PL-68PLN nebo HU- 5500Ft), což už je lumpárna.

0 Citovat

@Michal: buď  v klidu, nevítá jen tebe...

0 Citovat

V klidu jsem. Jen všem říká "Ha, ha, zrušili jsme vám lety, ale protože covid, nemusíme tak řešit kompenzace". 

0 Citovat

Mně konečně zrušili na Říjen VIE - TLL, konečně pochopili, že když do Estonska je potřeba 16 -17,6 na 100k a A mají přes 43,9 na 100k, tak to je smolík... PS: my jsme za týden z 36,6 na 50,8 :( 

Ale nejde mi udělat na tom refund, což je čudné :D

0 Citovat

Ono se to u nich musí propsat ještě do nějakého dalšího systému. Nejdřív je to vidět v kalendáři, ale letenka sold-out, pak to zmizí z kalendáře, souběžně s tím už v profilu nejde udělat check-in, následně tam máš hlášku o zrušení, ale až s nějakým většinou minimálním zpožděním jde udělat refund.

Hlásím první vrácené peníze od Wizz Airu za sérií refundů na kartu z července.

0 Citovat

Ivo napsal(a):


Mne to tez hodilo zmenu, ale potreboval jsem vyradit 2 lidi z rezervacky tak jsem dal refund. A pak uz neslo koupit novy let - koukni do kalendare letu - posledni let je 24.10 a pak uz neexistuje spojeni az do dubna. Asi nejaka chyba, nejspis ti to brzy zrusi. Podle me se rozhodli zmenit data a nakonec si to rozmysleli a celou zimni sezonu odpiskali. 

Tak PRG - LCA už je opět v prodeji. 

Zkoušeli jste někdo volat jestli by upravili rezervaci a odebrali z ní cestující a vrátili peníze a přitom ponechali letenky ostatním? 

0 Citovat

Tak včera večer zrušen let do Marrákeše na konec listopadu. Nabídli mi buď 120% vrácené částky, pokud vyberu v letenkách, nebo 100% zpět na účet.  Platnost nabídky je 2 roky. Takže to vyberu snad příští rok v letenkách.

0 Citovat

Ten jsem měl na půlku listopadu a zrušili mi ho už před týdnem. Zajímalo by mě, co by na lince Wizzu řekli, kdybych ho chtěl nahradit letem s přestupem v Miláně. 😁

0 Citovat

Takže Varna-Vídeň na začátku října kompletně zrušeno :-(

0 Citovat

také oplakávám nově zrušený Burgas, přitom Bulharsko je na tom "epidemiologicky" pořád stejně takže prostě nízká poptávka :( 

0 Citovat

ahoj muzu se zeptat, pokud jsem zrusil letenku s wizz flex tak refindovana castka na wizz acountu musi byt vyuzita nejpozdeji do 90 dnu a pak credit konci bez nahrady ? dik 

0 Citovat

dimaggio napsal(a):

ahoj muzu se zeptat, pokud jsem zrusil letenku s wizz flex tak refindovana castka na wizz acountu musi byt vyuzita nejpozdeji do 90 dnu a pak credit konci bez nahrady ? dik 


Ano. Moudrejsi tah je udelat rebooking na stejne drahou/trochu drazsi letenku kamkoliv, treba az za rok.. sance, ze ten let zrusi a nebudes platit wizz flex poplatek je velka :-)

0 Citovat

Tak zrušena pondělní rotace do Tirany. Krom září (což už bylo), tak nově i na říjen.  Od konce října zatím stále v kalendáři i pondělí. 

0 Citovat

Jen info pro ostatní, dnes jsem volala na tu českou Wizzair linku (225 850 035) a hned mě to hodilo na to zpoplatněné call centrum. Takže už se asi člověk nikam zdarma nedovolá...nebo funguje to někomu?

 

0 Citovat

Funguje mi to normálně. To že tě tam různě přesměrují nemá vliv na cenu hovoru, důležité je volané číslo 

0 Citovat

Já jsem se právě ptala, zda je to ta linka se "special fee" a bylo mi řečeno, že ano. Tak nevím teda.

0 Citovat

Pořád něco mění, ruší a ještě k tomu posílají maily o změně u letů, které mi už zrušili. 🤣 Momentálně to vypadá, že se chystají zrušit Oděsu z Bratislavy až do konce března. Už jsem přišel o Faro, Marrákeš, Kišiněv, Atény mi změnili tak, že nemá smysl tam na den letět (pokud to tou dobou ještě půjde), snad mi vydrží aspoň ta Neapol příští týden...

0 Citovat

Dnes mi poslali změnu letu Vídeň - Lisabon. Ze čtyř dnů mi zbyly tři, což se mi nelíbilo, tak jsem zkusila změnit let a bez problémů a zdarma to prošlo, takže nakonec místo čtyř dnů budeme na místě pět.

0 Citovat

Bohužel úplně zrušili lety z Katovic do Stockholmu.

0 Citovat

Dnes mi přišla změna na let Budapešť - Kazaň. Už tam nemusím v březnu, kdy bude ještě zima :-) Uvidím taky, jak jim bude létat Sputnik V.

0 Citovat

Ahoj, zrušila jsem letenku s wizz flex a brzy mi končí platnost kreditu. Přemýšlím jestli někam letět v nejbližší době, když se situace pořád mění 😕 Napadlo mě koupit něco, kde je velká pravděpodobnost zrušení a kredity tak "otočit". Nemáte náhodou někdo nějaký tip? Moc děkuju 🙂

0 Citovat

Neměla sis tu letenku s flexem rušit, ale rovnou předělat na něco jiného. :)

0 Citovat

J0x napsal(a):

Neměla sis tu letenku s flexem rušit, ale rovnou předělat na něco jiného. :)

Chyba zacatecnika :-)

0 Citovat

Ano přiznávám, příště už budu chytřejší ☺ Tak to asi risknu a něco zkusím ještě letos.

0